Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Грузії Квірікашвілі закликає Абхазію до примирення


Ґіорґі Квірікашвілі
Ґіорґі Квірікашвілі

Прем’єр-міністр Грузії, лідер правлячої партії «Грузинська мрія» Ґіорґі Квірікашвілі звернувся до абхазького народу із закликом до примирення.Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода Георгій Кобаладзе.

«Оскільки Абхазія є дуже близько, хочу саме з Мегрелії звернутися до абхазьких братів: хочу, щоб ви вірили, що ми хочемо примирення, ми хочемо миру і це нашою владою вже підтверджено», – заявив він під час візиту в район Самегрело, що межує з Абхазією.

Прикладом «мирної політики Грузії» Квірікашвілі назвав університетську клініку, побудовану поруч з кордоном. Грузинський прем’єр знову запропонував абхазам «скористатися послугами клініки сучасних стандартів» і нагадав, що, окрім клініки, для жителів Абхазії поблизу кордону відкритий ще й торговий центр.

На думку Квірікашвілі, ці два об’єкти «можуть стати мостом для примирення грузин і абхазів».

Російські війська перебувають на адміністративних кордонах сепаратистських регіонів Грузії – Абхазії та Південної Осетії. Це почалося у 2008 році, після того, як у результаті кількаденної російсько-грузинської війни, Москва визнала незалежність цих регіонів. Тбілісі і Захід вважають ці регіони частиною Грузії.

XS
SM
MD
LG