Доступність посилання

ТОП новини

Оргкомітет «Євробачення» їде знайомитися з Дніпром


Пропозиція логотипу «Євробачення-2017» у стилі петриківського розпису
Пропозиція логотипу «Євробачення-2017» у стилі петриківського розпису

У понеділок, 25 липня, до Дніпра прибуває делегація представників Європейської мовної спілки та оргкомітету пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Про це повідомив міський голова Борис Філатов.

За його словами, Дніпро презентує себе організаторам «Євробачення» як потенційне місце проведення конкурсу.

За словами Бориса Філатова, після оголошення результатів попереднього відбору, за яким за право приймати конкурс змагатимуться Київ, Одеса та Дніпро, прийшло усвідомлення, що «треба починати працювати вже сьогодні».

Делегація представників Європейської мовної спілки та оргкомітету пісенного конкурсу «Євробачення-2017» має ознайомитися з інфраструктурою міста. Як повідомив Філатов, потенційним майданчиком для конкурсу в Дніпрі є палац спорту «Метеор», що може вмістити майже 10 тисяч глядачів, окрім того, місто має два залізничні вокзали, міжнародний аеропорт, десятки готелів.

На думку Філатова, є щонайменше дві причини, з яких пісенний конкурс має відбуватися саме в його місті, – політична й фінансова.

«Ми – російськомовне місто-феномен, яке зупинило «російську весну», – вважає мер, додаючи, що Дніпро також – єдине місто-претендент, яке готове виділити 500 мільйонів гривень з міського бюджету на підготовку інфраструктури до проведення конкурсу.

15 травня 2016 року мер Дніпра Борис Філатов звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з листом, де ініціював проведення «Євробачення – 2017» у своєму місті. Заяви про можливість проведення конкурсу в їхніх містах також зробили міські голови інших обласних центрів – Херсона, Харкова тощо.

Водночас незалежні експерти зазначили, що шанси міст України на проведення конкурсу нерівні, найбільші, на їхню думку, вони в столиці.

Місце проведення «Євробачення – 2017» має стати відоме в серпні.

XS
SM
MD
LG