Доступність посилання

ТОП новини

Поліція перевіряє інформацію про замінування маршруту хресної ходи УПЦ (МП)


Учасники хресної ходи УПЦ (МП) в супроводі спецпідрозділів, Бориспіль, Київська область, 25 липня 2016 року
Учасники хресної ходи УПЦ (МП) в супроводі спецпідрозділів, Бориспіль, Київська область, 25 липня 2016 року

Національна поліція Києва перевіряє анонімні повідомлення про замінування маршруту, яким до столиці наближаються учасники організованої Українською православною церквою (Московського патріархату) хресної ходи. Про це 26 липня інформує відділ комунакації поліції Києва.

За цими даними, близько 6:00 «надійшло два анонімні повідомлення, що маршрутом хресної ходи, а саме у Святошинському районі та у напрямку міста Бориспіль закладено вибухівку».

«Фахівці-вибухотехніки та представники структурних підрозділів поліції ретельно обстежують вказані анонімом місця та прилеглу територію», – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці проводять відповідні заходи щодо встановлення особи, яка повідомила про замінування, додають у поліції.

25 липня в Міністерстві внутрішніх справ України закликали повідомляти правоохоронцям про виявлених провокаторів під час хресної ходи, яку організовує Українська православна церква (МП).

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня на заході країни – з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановане урочисте богослужіння.

Проте громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирали підписи за заборону хресної ходи, бо переконані, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори.

У поліції правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи, зокрема, силовики мають намір встановити понад 30 стаціонарних металошукачів біля Володимирської гірки 27 липня.

XS
SM
MD
LG