Доступність посилання

ТОП новини

Армія Ізраїлю повідомила, що знайшла і знищила звинуваченого в убивстві рабина


Ізраїльські військові виносять тіло вбитого бойовика, Суріф, 27 липня 2016 року
Ізраїльські військові виносять тіло вбитого бойовика, Суріф, 27 липня 2016 року

Армія Ізраїлю повідомила, що знищила палестинського бойовика, що, за даними військових, убив рабина майже місяць тому. Іще трьох палестинців затримали в перебігу операції, проведеної на Західному березі Йордану.

За повідомленням військових, спецслужби майже місяць вистежували нападників на рабина і його родину і врешті виявили бойову групу екстремістського угруповання «Хамас», яка вчинила напад. Пізно ввечері у вівторок війська оточили місця, де переховувалися нападники, в селищі Суріф неподалік міста Хеврона на Західному березі, і здійснили операцію затримання й ліквідації.

Рабина Міхаеля Марка, 48-річного батька десяти дітей, убили 1 липня біля єврейського поселення Отніель неподалік Хеврона. Нападники обстріляли його авто і при цьому також поранили ще трьох членів його родини.

Місто Хеврон, арабською Аль-Халіль, розташоване на палестинській території Західного берега Йордану, де живуть переважно палестинці, але Ізраїль зберіг собі контроль за частиною міста з єврейським населенням і сусіднім єврейським поселенням Отніель.

XS
SM
MD
LG