Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відкрився осередок громадської ініціативи «Крим SOS»


У Запоріжжі відкрився офіс громадської ініціативи «Крим SOS». Зараз у місцевому осередку організації працює 4 людини, зокрема психолог та юрист, що надаватимуть відповідну допомогу переселенцямз анексованого Росією Криму і Донбасу.

«Дійсно минуло вже 2 роки від окупації Криму, але первинна допомога була гуманітарною — грошова, продуктова. Зараз виникла потреба у більш довготривалій допомозі, бо не всі люди планують повертатися... Ми допомагаємо з питаннями, зокрема, відновлення виплат. Також заходи, які ми будемо проводити, орієнтовані на адаптацію переміщених осіб у Запоріжжі. Будемо проводити навчальні тренінги, що допоможуть розвиватися у будь-якому регіоні, куди людина захоче переїхати», – розповіла координатор офісу громадської ініціативи «Крим SOS» у Запоріжжі Карина Уфімцева.

Офіс також відстоюватиме права переселенців в судах,проводитиме моніторинг й аналіз дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та сприятиме розвитку місцевих спільнот переселенців.

Офіс розташований у приміщенні коворкінг-центру «Взаємодія» за адресою: проспект Соборний, 180-а.

Громадська ініціатива «Крим SOS» була заснована 27 лютого 2014 року як Facebook-сторінка для оперативного та об’єктивного висвітлення подій, які відбувалися в Криму.

Незабаром організація почала надавати допомогупереселенцям із Криму та Донбасу. Організація надає гуманітарну та юридичну допомогу переселенцям, інформує про події в Криму, займається програмами соціальної адаптації, розвитком місцевих громад переселенців, адвокаційними проектами, супроводом судових справ вимушено переміщених осіб.

XS
SM
MD
LG