Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: четверо українців, які потрапили в ДТП в Норвегії, залишаються в лікарні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що четверо громадян України, які потрапили в ДТП в Норвегії, залишаються в лікарні.

«Четверо наших співвітчизників наразі залишаються в лікарнях – за висновками норвезьких лікарів, вони мають провести там ще кілька днів для завершення курсу лікування. Разом з ними перебувають їхні близькі родичі», – йдеться у повідомленні відомства, опублікованому на сторінці в Facebook.

За даними МЗС, лікарі констатують позитивну динаміку стану здоров’я всіх постраждалих українців.

«Двоє з них мають бути виписані вже протягом наступних 2-3 днів, завершення лікування інших двох громадян може потребувати на кілька днів більше», – зазначають у відомстві.

Крім того, посольство України в Норвегії вживає всіх необхідних заходів з метою забезпечення прав та інтересів затриманого українця, який перебував за кермом автобуса на момент ДТП.

«Під час його опитування слідчими була забезпечена присутність консульського працівника посольства, отримано підтвердження норвезької сторони щодо надання з її боку адвоката та перекладача. Очікуємо на об’єктивне та справедливе розслідування цієї справи», – додають в МЗС.

Ввечері 30 липня неподалік міста Олесунд в Норвегії сталася дорожньо-транспортна пригода – перекинувся автобус з групою українських туристів, в автобусі перебувала 41 людина. За даними МЗС України, у результаті ДТП один український турист загинув, ще близько 10 поранені.

XS
SM
MD
LG