Доступність посилання

ТОП новини

Жданов про заяву українських легкоатлетів російському ТБ: без перекручування не обійшлося


Ігор Жданов
Ігор Жданов

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов називає провокацією коментарі українських легкоатлетів, членів олімпійської збірної, російському телебаченню, у якому вони розкритикували відсторонення більшості російських спортсменів від участі в Олімпіаді через допінговий скандал. Міністр також наголосив, що з огляду на це зі спортсменами проведено «жорстку розмову».

Про це Ігор Жданов написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Без вдалого монтажу та перекручування з боку росТБ також не обійшлося. Ситуація неприємна. Всі в команді шкодують, що так сталося. Але ми робимо все, щоб більше такого не повторилося», – заявив міністр молоді і спорту.

Ігор Жданов додав, що спортсмени «90% часу займаються тренуваннями в напівзакритому режимі і не дуже стежать за політикою та інформаційним полем».

«З командою проведена жорстка розмова та інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ. І була не одна така розмова та попередження. Це перше. Друге – не варто вішати ярлик на всю команду, через те, що російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів», – зазначив міністр, реагуючи на поширене у мережі відео, відзняте російським телеканалом «Росія-1».

«Цей неприємний епізод з часом забудеться, а перемоги наших спортсменів назавжди увійдуть в історію», – додав він.

Напередодні ввечері телеканал «Росія-1» у своєму сюжеті навів коментарі кількох українських легкоатлетів, членів української збірної на літній Олімпіаді-2016, з критикою рішення щодо відсторонення російських спортсменів від участі в іграх через допінговий скандал.

5 серпня у Ріо-де-Жанейро офіційно відкриються 31-ші літні Олімпійські ігри.

Раніше цього тижня спеціальна комісія Міжнародного олімпійського комітету підтвердила участь в Олімпіаді-2016 кількох російських олімпійських збірних, а також деяких окремих спортсменів.

18 липня Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало доповідь, з якої випливає, що російські антидопінгові лабораторії навмисне приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів, а до махінацій з аналізами була причетна російська ФСБ. Міжнародний олімпійський комітет не став усувати збірну Росії від Олімпіади у Бразилії, передавши вирішення питання міжнародним федераціям з окремих видів спорту.

XS
SM
MD
LG