Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 47 обстрілів за добу – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 8 серпня підтримувані Росією сепаратисти 47 разів обстріляли позиції українських військових.

«Супротивник грубо порушив Мінські угоди, застосувавши заборонену важку артилерію», – ідеться в повідомленні штабу АТО.

За цими даними, на Маріупольському напрямку у Широкині бойовики відкрили вогонь з гармат калібру 122 міліметри, випустивши 116 снарядів. На Донецькому напрямку сепаратисти застосували артилерію калібру 152 міліметри по Луганському, додають у штабі. Під вогнем із різних видів озброєнь опинилися також українські позиції в Новозванівці, Новоолександрівці, Новотошківському та Золотому.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Донецька та Горлівки, а також міста Ясинувата й півдня контрольованої сепаратистами території.

В угрупованні «ЛНР» твердять, що ЗСУ обстріляли кілька сіл і селищ неподалік адміністративного кордону Луганської та Донецької областей.

Сторони конфлікту на Донбасі не інформували про свої втрати за добу 8 серпня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG