Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: на межі з Кримом росіяни цілком заблокували й КПВВ «Чаплинка»


Державна прикордонна служба України повідомила про чергову з численних змін, які запроваджують російські органи на пунктах пропуску через адміністративну межу з окупованим Кримом: із 16-ї години там повністю заблокований пропуск навпроти пункту «Чаплинка».

Українські прикордонники нагадали, що останніми годинами там російські силовики пропускали охочих потрапити на окупований півострів, хоча не випускали тих, хто прямував на вільну материкову частину України.

Крім того, нагадали прикордонники, протягом усього дня лишався заблокованим і пропуск навпроти контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак», де російські силовики не пропускають людей і транспорт в обох напрямках.

Таким чином, додали в ДПСУ, наразі там працює лише один КПВВ «Чонгар», навпроти якого російські війська відновили пропуск осіб і транспортних заходів.

Критична ситуація на адміністративній межі з півостровом виникла рано-вранці 7 серпня, відтоді російська сторона по кілька разів на день змінює режим пропуску на трьох КПВВ, то блокуючи його, то поновлюючи повністю чи частково, лише в якийсь один бік. Російська сторона, як і раніше, не коментує ситуацію з пропуском на адмінмежі. Також нічого не відомо про терміни відновлення повноцінної роботи пунктів пропуску.

XS
SM
MD
LG