Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: заяви ФСБ є провокацією


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

Речник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов називає заяву Федеральної служби безпеки Росії, яка звинуватила українську розвідку в підготовці терактів в анексованому Москвою Криму, провокацією. Так він прокоментував в ефірі Радіо Свобода повідомлення ФСБ Росії, яка заявила про запобігання терактам у Криму.

«Ці події почали розвиватися від ранку 7 серпня, і буквально відразу у соцмережах на території окупованого Криму з’явилися повідомлення, що нібито з української сторони якісь диверсійно-розвідувальні групи проникли на територію окупованого Криму і виконували якісь завдання. Ми відразу відреагували на це, поінформувавши, що Збройні сили України перебувають у визначених районах, на визначених опорних пунктах і виконують завдання у плановому порядку, і будь-які заяви такого змісту є провокаційними», – сказав Селезньов.

«Чотири дні ФСБ вичікувала, зараз з’явилася інформація, яка курсувала у соцмережах. Але буквально вчора представник ГУР Міноборони України Володимир Скибицький зробив заяву, що на території окупованого Криму ФСБ проводить навчання з антитерору. Тому цілком можливо це повідомлення лягає в інформаційну складову проведення цих навчань», – додав він.

7 серпня з багатьох частин анексованого Росією Криму стали надходити повідомлення про значну військову активність російських військ, із блокуванням деяких частин півострова і концентруванням військ в інших. Зокрема, за повідомленнями, в деяких місцях Криму встановили блокпости, а місто Джанкой було повністю оточене російськими військами. Крім того, росіяни перекрили адміністративну межу Криму з материковою Україною і тривалий час не пропускали людей. Повністю рух відновився вранці 10 серпня.

При цьому російські чи проросійські джерела стали поширювати повідомлення про нібито напад на російську військову частину з перестрілкою неподалік адмінмежі й стверджувати, що до цього може бути причетна Україна. У Міністерстві оборони України ці заяви відкинули як провокації. За даними українських силовиків, ідеться про маневри російських військ на півночі Криму. Фактична російська влада окупованого півострова ситуації до 10 серпня не коментувала.

XS
SM
MD
LG