Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Києва: силовики затримали голову правління банку «Михайлівський»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Правоохоронці затримали голову правління банку «Михайлівський», повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

У відомстві зазначають, що його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

«Службовець разом з невстановленими особами реалізував злочинну схему, за допомогою якої з банку було виведено багатомільйонну суму грошей вкладників.Так, зловживаючи своїм службовим становищем, голова правління на основі незаконного договору перерахував 870 мільйонів гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності»,– зазначають у прокуратурі.

У відомстві додають, що наразі готується клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

23 травня НБУ своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак з того часу, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати їх у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту, зокрема 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

XS
SM
MD
LG