Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі затримали 20 людей, що намагалися зірвати «Марш рівності» – поліція


Поліція Одеської області повідомляє про затримання 20 людей, які намагалися завадити проведенню «Маршу рівності» у місті.

«Працівники поліції забезпечили охорону публічного порядку під час проведення «маршу рівності». До заходу були залучені понад 700 правоохоронців. Заходи продовжувалися з 9 до 11 години ранку і відбувалися без грубих порушень публічного порядку. 20 чоловік, які вели себе агресивно, поліції для встановлення їх особистості та проведення профілактичних бесід», – повідомили у поліції.

Під час Маршу рівності в Одесі, який 13 серпня відбувся попри заборону суду, сталася сутичка.

Як повідомляє кореспондент Радіо свобода, після завершення ходи на учасників акції напали кілька десятків невідомих осіб. У результаті сутички ніхто не постраждав.

12 серпня Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов міської ради і заборонив проведення «Маршу рівності», запланованого на 13 серпня.

Раніше управління Національної поліції в Одесі надіслало лист до міськради з проханням звернутися до суду для заборони масових акцій у місті в період з 10 по 14 серпня.

Торік суд заборонив оргкомітету фестивалю «Одеса Прайд» проведення будь-яких вуличних масових акцій.

12 червня в центрі Києва без інцидентів, але із залученням значної кількості поліцейських, відбувся «Марш рівності» за права ЛГБТ. Також у червні у всьому світі відбулися акції на підтримку ЛГБТ-спільнот.

XS
SM
MD
LG