Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Німеччини: сирійське місто Алеппо потребує гуманітарної допомоги


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини заявляє, що гуманітарна допомога вкрай необхідна в сирійському місті Алеппо і можливо необхідно запустити «повітряний міст» для її доставки.

Міністр Франк-Вальтер Штайнмаєр сказав виданню Welt am Sonntag 13 серпня, що Німеччина веде переговори зі США, Росією та ООН щодо спроби організувати «термінову гуманітарну допомогу» в північному сирійському місті.

Незважаючи на заклики до припинення вогню і обіцянку Росії на три години на день припиняти повітряні удари задля доставки гуманітарної допомоги, зупинення насильства не сталося.

Штайнмаєр має обговорити сирійську кризу з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у російському місті Єкатеринбурзі 15 серпня.

Перед цим цього тижня відбувся візит президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана в Росію, під час якого він обговорював сирійський конфлікт з президентом Росії Володимиром Путіним. Це була перша зустріч сторін після дипломатичної кризи, яка сталася через збиття Туреччиною російського військового літака в листопаді минулого року.

XS
SM
MD
LG