Доступність посилання

ТОП новини

Туск позитивно оцінює стан підготовки України до візової лібералізації з ЄС


Дональд Туск
Дональд Туск

Президент Європейської ради Дональд Туск заявляє, що позитивно оцінює стан підготовки України до візової лібералізації з Європейським союзом. Про це він написав у Twitter.

За його словами, він мав розмову з президентом України Петром Порошенком і колишнім прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

«Після розмов вчора (Яценюк) та сьогодні (Порошенко), я позитивної думки щодо стану підготовки візової лібералізації», – написав він.

Європейська комісія ще у квітні запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. Нині це питання перебуває на розгляді кількох комітетів Європарламенту, за нього має проголосувати і повний склад Європарламенту.

Як вважають, у разі схвалення лібералізації візового режиму для України в Європарламенті і Раді ЄС у жовтні цей режим може бути запроваджений уже до кінця року.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін нещодавно заявляв, що сподівається на запровадження безвізового режиму з Європейським союзом до кінця цього року.

Йдеться про можливість короткотермінових, на термін до 90 днів протягом кожних 180 днів, відвідин країн «шенгенської зони» без права працевлаштування.

15 серпня в Україні мала запрацювати система електронного декларування статків посадовців, що є однією з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС та кредитів МВФ. Систему запустили, однак вона працює в тестовому режимі, без висновку про її відповідність вимогам безпеки інформації.

XS
SM
MD
LG