Доступність посилання

ТОП новини

Муженко назвав «хорошою новиною» порушення проти нього справи у Росії


Віктор Муженко
Віктор Муженко

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко назвав доброю новиною інформацію про порушення Слідчим комітетом Росії проти нього кримінальної справи.

«Це хороша новина для мене. Я розцінюю це як визнання моїх заслуг перед Російською Федерацією», – сказав Муженко 24 серпня під час спілкування з журналістами, яке транслював телеканал «112 Україна».

У середу у Слідчому комітеті Росії заявили про порушення кримінальної справи проти міністра оборони України Степана Полторака й інших представників українського військового керівництва, зокрема проти Муженка. За повідомленням на сайті російського відомства, справа стосується розслідування «застосування силовими структурами України заборонених засобів і методів ведення війни на південному сході України».

Російські слідчі заявляють, що зараз «активно» збирають докази, але не уточнюють, на яких підставах ведуть слідчі дії на території іншої країни.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про оголошення підозри 20 російським посадовцям, які, за даними слідства, причетні до скоєння злочинів проти України. У Генпрокуратурі зокрема оприлюднили нібито записи телефонних розмов радника президента Росії Сергія Глазьєва (одного з фігурантів списку ГПУ) і директора Інституту країн СНД Костянтина Затуліна, на яких вони обговорюють сценарії дестабілізації ситуації в Криму та на сході України.

XS
SM
MD
LG