Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Дуда закликають посилити тиск на Росію – декларація


Петро Порошенко (Л) і Анджей Дуда
Петро Порошенко (Л) і Анджей Дуда

Президенти України Петро Порошенко та Польщі Анджей Дуда закликають міжнародну спільноту посилити тиск на Росію задля відновлення територіальної цілісності України та міжнародного правопорядку. Про де йдеться у спільній декларації, яку польський та український лідери підписали 24 серпня.

«Підтверджуємо, що Україна визнає важливою роль і значення Польщі у пошуках стійкого рішення проблеми стабільності та миру у регіоні. Польська сторона вважає, що незалежність України має принципове значення для безпеки і незалежності Польщі. Закликаємо міжнародну спільноту посилити зусилля, у тому числі шляхом політики санкцій щодо агресора, з метою відновлення порушеного міжнародного правопорядку та припинення агресії проти України», – мовиться у декларації.

Сторони також наголосили на ключовій ролі НАТО у забезпеченні безпеки Європі і світі.

«Підтверджуємо підтримку політиці «відкритих дверей» НАТО та визнаємо право і перспективу України набути у майбутньому повноправне членство в НАТО відповідно до волі українського народу», – наголошується у декларації.

Дуда перебуває з візитом в Україні. Він взяв участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності України.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG