Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія організує для своїх паралімпійців окремі змагання


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін розкритикував рішення Міжнародного паралімпійського комітету про відсторонення від участі у змаганнях російської збірної і заявив, що Росія проведе для своїх паралімпійців окремі змагання.

«Будемо вас підтримувати і спеціально організуємо змагання, де ви зможете показати свою майстерність, а заохочення переможців і призерів буде таким самим, яким би воно було за підсумками Олімпійських ігор», – сказав Путін.

Він додав, що рішення про відсторонення російської паралімпійської збірної «принизливе для самого Міжнародного паралімпійського комітету».

Володимир Путін також зазначив, що міжнародні антидопінгові структури «потребують удосконалення своєї діяльності, щоб позбутися політичного тиску».

Спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні 23 серпня відхилив скаргу Росії на рішення про заборону російським спортсменам брати участь у літній Паралімпіаді, яка відбудеться в Ріо-де-Жанейро з 7 по 18 вересня.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав таке рішення суду «цинічним» і пов’язав його з бажанням «деяких керівників міжнародного паралімпійського руху» усунути сильних суперників.

7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет оголосив, що не допускає до цьогорічних Паралімпійських ігор усю команду Росії через скандали з допінгом у російському спорті.

XS
SM
MD
LG