Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв назвав рішення суду щодо паралімпійців «цинічним»


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв розкритикував рішення Спортивного арбітражу, який відхилив скаргу Москви на заборону російським спортсменам брати участь у літній Паралімпіаді. Медведєв назвав це рішенням «цинічним».

За словами прем’єра Росії, це «удар по всіх інвалідах», не лише російських.

«У цьому рішенні чітко проглядається бажання деяких керівників міжнародного паралімпійського руху усунути сильних суперників, адже наша збірна завжди здобувала найвищі місця», – сказав Медведєв.

Спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні 23 серпня відхилив скаргу Росії на рішення про заборону російським спортсменам брати участь у літній Паралімпіаді, яка відбудеться в Ріо-де-Жанейро з 7 по 18 вересня.

Таким чином суд залишив в силі рішення Міжнародного паралімпійського комітету, який заборонив участь російських паралімпійців через допінговий скандал. Суд визнав, що МПК не порушував процедурних правил при ухваленні рішення, і воно відповідає обставинам.

У рішенні суду також йдеться, що російська сторона «не надала ніяких доказів, які б заперечили факти, на підставі яких ухвалене рішення МПК».

7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет оголосив, що не допускає до цьогорічних Паралімпійських ігор усю команду Росії через скандали з допінгом у російському спорті.

Таким чином, до цьогорічних літніх Паралімпійських ігор у бразильському Ріо-де-Жанейро, що відбудуться там після завершення Олімпійських, 7–18 вересня, не допущені всі майже 270 російських паралімпійців.

У Росії це рішення назвали «грубим порушенням прав людини» і оскаржили його.

XS
SM
MD
LG