Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе: у відділка у Кривому Озері – новий керівник, для забезпечення порядку залучили поліцейських із інших міст


Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляє про зміну керівництва відділку поліції у Кривому Озері на Миколаївщині і повідомляє про залучення до охорони громадського порядку у цьому населеному пункті правоохоронців із Миколаєва, Херсона й Одеси. Про це Деканоїдзе написала на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Весь відділок поліції у Кривому Озері розформований, наказ підписано. Керівником відділку буде патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва Олександр Горпинич», – написала голова Нацполіції.

Вона також назвала неприпустимими спроби штурмувати поліцейський відділок, до яких напередодні вдавалися місцеві жителі.

Хатія Деканоїдзе, яка у четвер перебуває у Кривому Озері, висловила співчуття рідним загиблого місцевого жителя і заявила, що винні «будуть покарані відповідно до закону».

Голова Нацполіції також анонсувала зміну керівного складу поліції Миколаївської області.

24 серпня прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що розслідуються дії поліцейських, які застосували фізичну силу і спецзасоби при затриманні чоловіка у селищі Криве Озеро, в результаті чого він загинув.

Слідчий відділ прокуратури Миколаївської області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень поліцейськими. Прокуратура попросила суд арештувати підозрюваних поліцейських без права внесення застави.

Тіло потерпілого направили для проведення судово-медичної експертизи до Миколаївського обласного бюро судово-медичних експертиз, щоб встановити реальні причини смерті.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що проведена прокуратурою Миколаївської області експертиза встановила, що померлого били і в нього стріляли з травматичної зброї.

XS
SM
MD
LG