Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: росіянин і 5 громадян Таджикистану просять статус біженця в Україні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна прикордонна служба України заявляє, що громадянин Росії і п’ятеро громадян Таджикистану попросили статусу біженця в Україні.

За повідомленням, вони звернулися до прикордонників 25 серпня під час проходження контролю у пунктах пропуску «Нові Яриловичі» і «Бориспіль», заявивши про політичні переслідування на території своїх країн.

Як повідомляють прикордонники, громадяни Таджикистану, двоє дорослих і троє дітей, прибули в Київ рейсом з Алмати.

Громадянин Росії прибув у міжнародний пункт пропуску «Нові Яриловичі», що на кордоні з Білоруссю рейсовим автобусом. «Рішення про отримання притулку чоловік прийняв через погрози, які надходили на його адресу за активну громадську позицію. Він займався протестною діяльністю по відношенню до існуючого в його країні політичного режиму і брав участь у акціях, за які неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності», – заявляють у прикордонслужбі.

Громадян Росії і Таджикистану направили до підрозділів міграційної служби.

Про особи цих громадян прикордонники не повідомляють.

Раніше цього тижня у прикордонслужбі повідомили, що в Україні попросив притулку російський активіст Роман Рословцев. Він відомий у Росії тим, що понад десять разів виходив на акції протесту в центрі Москви в масці Володимира Путіна, за що його щоразу затримували. Рословцев заявляв, що таким чином намагався продемонструвати абсурдність статті 212.1 Кримінального кодексу Росії, що передбачає до п’яти років позбавлення волі за «неодноразове порушення порядку організації або проведення мітингів і зібрань».

XS
SM
MD
LG