Доступність посилання

ТОП новини

Росія перебазує авіацію на оперативні аеродроми у рамках перевірки військ на кордоні з Україною


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Росія готується до перебазування своєї військової авіації на оперативні аеродроми у рамках раптової перевірки у прикордонних із Україною військових округах. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства оборони Росії.

«Екіпажі винищувальної, бомбардувальної та армійської авіації на авіабазах Повітряно-космічних сил, Південного, Західного та Центрального військових округів у рамках раптової перевірки боєготовності готуються до перебазування на оперативні аеродроми», – зазначили у відомстві.

У Міноборони Росії повідомили, що інженерно-технічний склад виконав комплексну перевірку авіаційної техніки до тривалого перельоту, «включно з підвішуванням додаткових паливних баків та ракетно-бомбового озброєння».

«Льотний склад готовий до виконання всього спектру завдань, зокрема перехоплення повітряних цілей, примушування літаків-порушників до посадки, знищення наземних цілей, що позначають колони техніки умовного противника, прикриття дій наземних груп військ із повітря, висадку десанту тощо», – йдеться у повідомленні Міноборони Росії.

Раптова перевірка російських військ розпочалася 25 серпня і триватиме до 31 серпня.

Напередодні президент України Петро Порошенко закликав НАТО зберігати на порядку денному питання російської агресії проти України.

XS
SM
MD
LG