Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін звільнив Попову з посади заступника міністра інформполітики


Тетяна Попова
Тетяна Попова

Кабінет Міністрів України звільнив Тетяну Попову з посади заступника міністра інформаційної політики.

«Кабмін задовольнив мою заяву на звільнення з МІП. Дякую всім, хто працював зі мною ці непрості 1,5 роки. Впевнена, це був тільки початок спільної роботи для нашої країни», – написала Попова 29 серпня у Facebook.

На початку серпня Тетяна Попова оголосила про свою відставку. Таке бажання вона мотивувала відсутністю механізму впливу на ситуацію із захистом журналістів.

Під час скандалу навколо сайту «Миротворець» Тетяну Попову звинуватили в тому, що вона має спільний бізнес із російськими громадянами. Після звернення депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» міністр Юрій Стець ініціював перевірку щодо своєї заступниці.

У травні 2016 року Тетяна Попова розкритикувала публікацію сайтом «Миротворець» списку журналістів, які отримали «акредитацію» в угрупованні «ДНР», що контролює Донецьк і частину Донецької області. За її словами, публікація списку, до якого входить і багато західних журналістів, «шкодить інтересам України». Згодом Попова заявила про погрози, що почали надходити на її адресу.

Пізніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець вибачився через заяви, які в ситуації навколо сайту «Миротворець» робила його заступниця Тетяна Попова. Він додав, що висловлені Поповою думки є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.

Президент України Петро Порошенко і «Група семи» засудили публікацію даних журналістів на сайті «Миротворець».

XS
SM
MD
LG