Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: поліція розслідує плюндрування могил двох українських військових


Поліція Кривого Рогу розпочала кримінальне провадження за фактом повалення плит на могилах загиблих на Донбасі бійців Іллі Гайдука і Геннадія Дощенка. Про це Радіо Свобода повідомили у міському відділі Національної поліції 30 серпня у відповідь на інформаційний запит.

За даними з міськвідділу поліції, відомості про інцидент внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).

Як зазначили в поліції, наразі тривають слідчі дії, правоохоронці встановлюють винних.

Водночас у поліції не уточнили, чи вважає слідство цей інцидент пов’язаним з низкою інших, що стались у місті й про які заявляють родичі загиблих бійців, – спалення могили бійця «ДУКу» Андрія Козюбчика («Ореста»), пошкодження графіті Небесної сотні в центрі міста, руйнування меморіалу в Тернівському районі, плюндрування могили бійця Михайла Кондратьєва, псування фарбою патріотичної стели.

29 серпня сестра загиблого 2014 року під Луганськом українського десантника Іллі Гайдука Іляна Віскаліна повідомила про плюндрування могили її брата й іншого бійця Геннадія Дощенка. Це вже другий такий випадок за місяць.

Раніше, 1 серпня, після першого інциденту в Кривому Розі поліція також порушила провадження через плюндрування пам’ятників на могилах учасників АТО Іллі Гайдука і Геннадія Дощенка.

У листопаді 2014 року в Кривому Розі була спаплюжена могила активіста «Тризубу», бійця «Добровольчого українського корпусу» Андрія Козюбчика ( «Ореста»), який загинув у бою на сході України. Незадовго до цього невідомі понівечили пам’ятний знак бійцям, загиблим в АТО, який був встановлений громадськістю міста в Тернівському районі. Невідомі також розбили табличку з написом «Нашим землякам, полеглим у боротьбі за волю України проти російських окупантів» і переліком прізвищ загиблих. Правоохоронці тоді заявили, що матеріали щодо інцидентів зареєстровані.

XS
SM
MD
LG