Доступність посилання

ТОП новини

Відзначення річниці незалежності Узбекистану почалося без Карімова


Іслам Карімов
Іслам Карімов

За відсутності президента Узбекистану Іслама Карімова, прем’єр-міністр країни Шавкат Мірзіяєв 31 серпня присутній на початку святкування 25-ї річниці незалежності Узбекистану.

Напередодні уряд вирішив скоротити урочистості, зокрема був скасований головний концерт до Дня незалежності в Ташкенті. Про причини такого рішення не повідомили.

На тлі суперечливих повідомлень про стан президента Узбекистану Іслама Карімова його молодша донька Лола Карімова-Тілляєва дала знати вранці 31 серпня, що її батько живий. У повідомленні, поширеному в соціальних мережах Instagram та Facebook, вона висловила вдячність за слова підтримки для президента, який хворіє.

Інформація про шпиталізацію Карімова з’явилася 28 серпня. Згодом дочка президента Узбекистану повідомила, що у нього стався крововилив.

29 серпня ввечері одне з агентств заявило про смерть 78-річного Карімова, але при цьому не послалося ні на які джерела. Ця заява була заперечена в повідомленнях кількох російських агентств, які послалися на свої джерела, «наближені» до влади Узбекистану чи адміністрації президента країни.

Офіційно влада Узбекистану досі нічого не повідомляє про стан президента.

XS
SM
MD
LG