Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: затриманий за хабар екс-керівник НАУ вдруге не прийшов на суд


Затримані на хабарі колишній виконувач обов’язків ректора Національного авіаційного університету й адвокат-посередник 31 серпня вдруге не з’явилися на судове засідання щодо обрання їм запобіжного заходу, повідомили у Національному антикорупційному бюро України.

Як заявляють у НАБУ, за словами підозрюваних, причина неявки – поганий стан здоров’я. Водночас у бюро наголошують, що мають факти, які вказують на те, що підозрювані можуть ухилятися від явки до суду, прикриваючись погіршенням самопочуття.

Наступні судові засідання щодо обрання запобіжного заходу даним особам заплановані на 5 і 6 вересня, поінформували в НАБУ.

26 серпня Служба безпеки України заявила про затримання на хабарі виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка і посередника. «Правоохоронці встановили, що посадовець через посередника, адвоката, вимагав 170 тисяч євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті», – поінформували у відомстві.

За даними СБУ, затримання провели спільно з Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою після отримання частини хабара у розмірі 100 тисяч євро.

У Міністерстві освіти і науки України повідомили 26 серпня про звільнення Володимира Харченка від виконання обов’язків ректора Національного авіаційного університету. Відповідний наказ опублікували на сайті Міносвіти.

У випадку визнання судом провини цим особам загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна, а також позбавлення права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю строком до 3 років.

XS
SM
MD
LG