Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ розповіли, як у вівторок потрапили під обстріл у Щасті


Після обстрілу Щастя, фото Луганської ОВЦА 31 серпня 2016 року
Після обстрілу Щастя, фото Луганської ОВЦА 31 серпня 2016 року

В Організації з безпеки і співпраці в Європі розповіли, як у вівторок увечері потрапила під мінометний обстріл передова патрульна база її Спеціальної моніторингової місії в Україні в місті Щастя Луганської області, підконтрольному владі України, що лежить біля самої лінії контакту з окупованою частиною області.

За повідомленням, перші чотири міни влучили не далі ніж за 200 метрів від будівлі, де розташована база, внаслідок чого там вимкнулося світло. Протягом наступних кількох десятків хвилин іще п’ять чи шість мін влучили не далі як за 300 метрів від бази.

Як мовиться в повідомленні, спостерігачі звернулися до української і російської сторін Спільного центру контролю і координації і до угруповання «ЛНР» із проханням про припинення вогню, і, коли їх запевнили в цьому, вже під північ евакуювалися з бази.

Раніше в середу українські військові, посадовці і місцеві мешканці повідомили про обстріл Щастя ввечері у вівторок – перший майже за півтора року. Внаслідок нього була важко поранена місцева мешканка, значно пошкоджені один приватний будинок і півтора десятка квартир у багатоквартирних будинках, також пошкоджена церква. За даними військових, місто обстрілювали з мінометів калібру 120 міліметрів.

При цьому, як розповіла Радіо Свобода менеджер із комунікації Луганської ТЕС, розташованої в місті, Тетяна Сараєва, обстрілів було два: перший близько 10-ї вечора, про який повідомили спостерігачі ОБСЄ, і другий уже близько півночі – якраз після того, як спостерігачі виїхали зі Щастя.

Відео: Радіо Свобода (www.radiosvoboda.org)

XS
SM
MD
LG