Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: за 12 годин режим тиші на Донбасі не порушували


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що за 12 годин у зоні конфлікту на сході України дотримується режим тиші.

«За 12 годин і 5 хвилин, я хочу вас привітати, цей режим дотримується, на фронті не стріляють», – заявив президент під час виступу в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Сікорського».

Глава держави нагадав, що українська сторона на зустрічі Тристоронньої контактної групи запропонувала встановити з 1 вересня режим повного припинення вогню.

«За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних», – сказав Порошенко.

Він наголосив на важливості виконання пунктів Мінських угод, що стосуються безпеки. «Дай Бог, щоб забезпечувався режим припинення вогню, були відведені артилерія, танки, краще – на територію Росії, за межі українського кордону», – наголосив президент.

Він також висловив сподівання на швидке звільнення бойовиками на Донбасі й Росією всіх українських заручників.

Про відсутність обстрілів заявили і бойовики з угруповання «ДНР» на Донеччині. Водночас сепаратисти з угруповання «ЛНР» на Луганщині заявляють, що українські військові дотримувалися перемир’я «лише протягом години». Вони заявили про обстріл своїх позицій у селі Калинівка після півночі 1 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG