Доступність посилання

ТОП новини

У ВАДА повідомили про постійні кібернапади з Росії


У Всесвітньому антидопінговому агентстві повідомили, що зазнають постійних кібернападів із Росії після скандалів із державною програмою застосування спортсменами допінгу в цій країні.

Як заявив генеральний секретар агентства Олів’є Ніґґлі в інтерв’ю норвезькому телерадіомовцеві NRK, що було оприлюднене в четвер, уже три тижні там щодня зазнають спроб зламу їхніх комп’ютерних систем.

«Ми маємо серйозну підозру про те, хто ці хакери. Вони з Росії», – сказав він.

За його словами, до агентства також надходять погрози з Росії, а хакери зламують електронні пошти інформаторів агентства.

Крім того, додав Ніґґлі, житло інформаторів вочевидь прослуховується, були спроби обікрасти їх.

Як повідомила телерадіокомпанія, вона намагалася дістати коментар від посольства Росії, але марно.

У середині серпня стало відомо, що хакери дісталися до особистого облікового запису російської легкоатлетки, інформатора ВАДА Юлії Степанової, в комп’ютерній базі даних агентства. Керівництво ВАДА заявило тоді, що «зловмисник» отримав доступ до деталей, які зазвичай включають зареєстроване місце мешкання людини. Нині Степанова живе у Сполучених Штатах, у місці, яке публічно не оголошує, побоюючись за свою безпеку.

Юлія Степанова, бігун на середні дистанції, разом із чоловіком надала свідчення, які сприяли початку розслідування щодо допінгу в російському спорті. У липні 2016 року ВАДА заявила, що в Росії держава санкціонувала й підтримувала програму вживання допінгу й махінації з метою приховування позитивних проб на заборонені препарати. Через свої викриття Степанова зазнавала різкої критики й навіть погроз у Росії.

XS
SM
MD
LG