Доступність посилання

ТОП новини

Путін поїде до Узбекистану для вшанування пам’яті Карімова


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що 6 вересня відвідає Узбекистан для вшанування пам’яті президента Іслама Карімова, який помер минулого тижня. Про це він сказав журналістам 5 серпня під саміту «Групи двадцяти» у Китаї.

Путін назвав смерть Карімова «великою втратою» для Узбекистану.

«Можна по різному оцінювати різні моменти у новітній історії Узбекистану, але він зберіг стабільність і поступальний розвиток країни», – сказав Володимир Путін.

«Прийдуть нові люди і будуть вирішувати, що робити далі. Але я дуже сподіваюся, що їм вдасться зберегти цю стабільність. Для такої країни як Узбекистан це надзвичайно важливо», – зазначив Путін, додавши, що сподівається на збереження гарних відносин з Узбекистаном.

Про смерть Іслама Карімова в Узбекистані офіційно оголосили ввечері 2 вересня, після декількох днів непідтверджених повідомлень щодо цього.

Президент Росії не приїхав на його похорон, пояснивши це щільним робочим графіком. Деякі оглядачі пояснили це самостійною геополітикою Іслама Карімова і його небажанням інтегрувати Узбекистан у структури, створені з ініціативи Москви.

Карімов правив Узбекистаном упродовж 27 років. Він був незмінним з часу здобуття незалежності лідером найбільш населеної країни Центральної Азії.

XS
SM
MD
LG