Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: Путін поки що не планує зустрічатися з Порошенком


Володимир Путін
Володимир Путін

У Кремлі заявляють, що президент Росії Володимир Путін наразі не планує зустрічатися з українським колегою Петром Порошенком.

«Президент уже говорив, що в інтересах забезпечення реалізації Мінських угод, якщо це буде необхідно для реалізації, він буде готовий і на такий контакт. Але знову ж таки, для цього мають дозріти необхідні умови, і необхідно для цього зробити домашню роботу», – сказав речник Путіна Дмитро Пєсков.

За його словами, на даний час контакти Росії й України зведені до мінімуму.

Речник Путіна також не зміг уточнити, чи є прогрес у питанні про призначення посла Росії в Україні. «Мені невідомо про будь-які зрушення в ту чи іншу сторону в цьому питанні», – сказав він.

5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що, крім «нормандського формату» врегулювання в Україні, іншого варіанту врегулювання в Україні чи хоча б спроби такого врегулювання немає.

При цьому, як сказав російський керівник, «нікуди подітися, мабуть, доведеться спілкуватися» з президентом України Петром Порошенком, із яким, за словами Володимира Путіна, він уже давно не розмовляв.

На початку серпня Росія заявила про можливість зустрічі в «нормандському форматі» керівників України, Росії, Франції та Німеччини у рамках саміту «Групи 20» в Китаї. Але вже через кілька днів президент Росії Володимир Путін заявив, що проводити саміт у «нормандському форматі» «безглуздо».

Нещодавно голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що дипломатичні відносини між Києвом та Москвою зведені до нуля, тому й немає потреби мати російського посла в Україні. При цьому Клімкін зазначив, що не варто поспішати із запровадженням візового режиму з Росією.

XS
SM
MD
LG