Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка: на Донбасі громадянин Росії здався українським військовим і розповів про росіян у Горлівці


Ілюстраційне фото: російський прапор на початку заворушень у Донецьку, квітень 2014 року
Ілюстраційне фото: російський прапор на початку заворушень у Донецьку, квітень 2014 року

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про громадянина Росії Дениса Сидорова, який, як стверджують у розвідці, здався українським військовим на Донеччині й розповів про присутність у Горлівці російських військовослужбовців.

За даними відомства, Сидоров зокрема розповів, що у третій окремій мотострілецькій бригаді (Горлівка), у складі якої він воював, на керівних посадах перебувають лише кадрові офіцери Збройних сил Росії.

Він також підтвердив інформацію про те, що у серпні бригаду очолив російський полковник Олексій Бердніков, до якого «останнім часом в Горлівку часто приїжджають російські офіцери штатного підрозділу протиповітряної оборони ЗС РФ». Згідно з повідомленням розвідки, Денис Сидоров також упізнав на наданих фотокартках офіцерів 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї армії Східного військового округу Збройних сил Росії, причетних, за даними українських військових, до бойових дій на сході України.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Росія на найвищому рівні заперечує участь у бойових діях на боці проросійських угруповань на Донбасі кадрових військових російської армії. Докази російської присутності на сході України, однак, неодноразово наводила й українська влада, і Захід.

Наприкінці серпня у своєму звіті міжнародна група розслідувачів Bellingcat зазначила, що у перший рік збройного конфлікту на соді України у бойових діях на боці бойовиків, імовірно, брали участь від 3 до 10 тисяч російських військових.

XS
SM
MD
LG