Доступність посилання

ТОП новини

Київ: жителі Святошинського провулку очікують «атак» забудовника, «Київміськбуд» відновив роботи


©Shutterstock
©Shutterstock

Жителі Святошинського провулку в Києві очікують «атак» забудовника «Київміськбуду», який планує звести поблизу їхнього будинку 25-поверхівку.

За словами жителя Святошинського провулку Олексія Дмитрієва, місцеві мешканці пильнують за ситуацією і готові захищати територію.

«Ми очікуємо у будь-який момент, що знову щось може трапитися. Ми живемо на пороховій діжці, починаючи з лютого. У лютому і березні відбили чотири атаки. Люди цілодобово там чергували, зараз – також. Тому ми вже навчені: коли кажуть, що знайдуть з нами компроміс, то надсилають озброєних бандитів», – говорить Дмитрієв.

Як зазначає Дмитрієв, зустріч активістів із представниками Київської міської державної адміністрації не дала жодних результатів.

«Висновок зустрічі той, що призначена наступна зустріч. Нам сказали, що ми продовжуємо діалог», – сказав він.

Він також озвучив вимоги місцевих жителів: «припинити напади озброєних людей», провести «реальні перемовини» та скасувати рішення про будівництво 25-поверхового будинку.

Натомість у поліції Києва заявили, що у випадку надходження інформації про порушення правопорядку на території Святошинського провулку реагуватиме відповідно до закону, зазначивши, що забезпечення «фізичної охорони» не входить до компетенції поліції.

«Є низка кримінальних проваджень, в рамках яких поліція проводить всі слідчі дії, аби з’ясувати і притягнути до відповідальності осіб, які вчиняли ці правопорушення. Основне завдання поліції – забезпечити правопорядок», – зазначила Радіо Свобода начальник відділу комунікації поліції Києва Оксана Блищик.

У «Київміськбуді» заяв активістів не коментували, проте сьогодні заявили про поновлення будівельно-монтажних робіт на майданчиках компанії.

9 вересня під час сутичок під стінами будівельної компанії «Київміськбуд» поліцейські затримали трьох активістів Цивільного корпусу «Азов», двох із них згодом відпустили. Пізніше звільнили з-під варти і керівника київської філії ЦК «Азов». За даними поліції, було поранено двох правоохоронців. Тоді ж підприємство «Київміськбуд» оголосило безстроковий страйк через події в Святошинському районі Києва та біля офісу підприємства.

Увечері 8 вересня представники ЦК «Азов» та місцеві жителі, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію, де раніше забарикадувалися невідомі, що представлялися будівельниками від «Київміськбуду».

Перед цим 6 вересня у Святошинському провулку мали відбутися громадські збори із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими та ветеранами батальйону «Донбас», що виступили на боці місцевих жителів, виникла сутичка. Поліція за фактом цих подій відкрила низку кримінальних проваджень.

XS
SM
MD
LG