Доступність посилання

ТОП новини

Речниця генпрокурора: звинувачення проти Авакова можуть бути «предметом уяви»


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Звинувачення проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова можуть бути безпідставними, заявляє речниця генерального прокурора України Лариса Сарган.

Як написала вона у Facebook, Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після звернення ГО «Центр протидії корупції». «Проте звинувачення проти нинішнього міністра внутрішніх справ можуть трактуватися як предмет уяви, що не може бути підставою для переслідування міністра», – заявила вона.

«А щодо кримінальних проваджень за заявами кляузників, то вони були й будуть. На жаль, для когось це професія, а в пострадянському суспільстві і спосіб дискредитації», – додала речниця Юрія Луценка.

За словами Сарган, пошук розбіжностей між керівниками правоохоронних структур є марним. «І в ГПУ, і в МВС усвідомлюють, що мають спільного ворога – злочинність і корупцію – проти якого ведуть боротьбу», – наголосила вона.

Генпрокурор Юрій Луценко 13 вересня заявив, що очолюване ним відомство відкрило кримінальне провадження щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. За словами Луценка, провадження було розпочато після звернення голови правління «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна.

Генпрокурор не вказав, що саме є предметом розслідування в кримінальній справі проти Авакова, та не навів жодних інших подробиць.

Віталій Шабунін у відповідь заявив, що можливі корупційні злочини міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова не належать до підслідності Генеральної прокуратури України.

Арсен Аваков порушення кримінальної справи не коментував.

XS
SM
MD
LG