Доступність посилання

ТОП новини

ВРЮ відмовилася відсторонити Гречківського, підозрюваного у хабарництві


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити від посади члена ради Павла Гречківського, якого Генеральна прокуратура України підозрює у спробі отримати хабар.

Таке рішення ВРЮ ухвалила на засіданні 22 вересня, розглянувши клопотання Генеральної прокуратури. Заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська звернулася до Вищої ради юстиції з пропозицією ініціювати припинення повноважень члена ВРЮ Павла Гречківського за порушення присяги.

Гречківський на засіданні заявив, що не причетний до інкримінованих йому злочинів і готовий пояснити свою позицію в суді. Крім того, він звернувся до членів ВРЮ з проханням відсторонити його від виконання обов’язків на період розслідування кримінального провадження.

У рішенні ВРЮ вказано, що Генпрокуратура не надала доказів порушення присяги Гречківським. Крім того, Вища рада юстиції взяла до відома його прохання про тимчасове відсторонення його від членства.

Як пізніше пояснив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, найімовірніше, йтиметься про відпустку Гречківського на період розслідування його справи.

Напередодні Вища рада юстиції закликала підозрюваного у вимаганні хабара члена ВРЮ призупинити свою діяльність на посаді до завершення розслідування.

21 вересня у Генеральній прокуратурі України повідомили, що силовики викрили одного з членів Вищої ради юстиції у спробі отримати від представника комерційної структури хабар у 500 тисяч доларів США.

Як повідомляє прес-служба відомства, член ВРЮ намагався отримати ці кошти за здійснення «впливу на винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій».

У прокуратурі також повідомляли про затримання посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції України. Прізвища затриманого представники слідства не називали. Згодом стало відомо, що йдеться про Павла Гречківського

Гречківський був обраний на посаду члена ВРЮ від адвокатської спільноти на з’їзді адвокатів.

XS
SM
MD
LG