Доступність посилання

ТОП новини

Пожежі знищили 2 мільйони гектарів сибірського лісу – Greenpeace


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Міжнародна екологічна організація Greenpeace повідомила, що в результаті посухи цього літа було знищено величезні площі лісів Сибіру, дані про що занижує влада Росії. Так, Агенство лісового господарства Росії раніше заявило, що в результаті лісових пожеж цього року постраждало лише 125 тисяч гектарів площ. Тоді як, даними Greenpeace, йдеться про щонайменше два мільйони гектарів винищених пожежами лісів.

Прес-секретар Greenpeace у Росії Олексій Ярошенко попередив про «безпрецедентну катастрофи в Сибіру», звинувативши владу в «неефективності».

Він розповів про масштабні пожежі минулого тижня біля сибірських міст Красноярськ та Іркутськ в районі озера Байкал. За його словами, через дощі площі пожеж дещо скоротилися, однак і досі близько 900 тисяч гектарів лісу у вогні.

25 вересня російський міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Пучков закликав вжити додаткових заходів щодо захисту жителів у постраждалих районах і заявив про недостатню роботу служб із гасіння пожеж з повітря.

На знімках, зроблених за допомогою супутників НАСА, цього літа було видно смугу диму, що простягнулася більшою частиною Сибіру, від кордону з Казахстаном до Монголії.

Експерти стверджують, що ці зображення свідчать, що пожежі вдесятеро швидші, аніж заявляє російська влада.

Пожежі є природним явищем в диких лісах і поширені не лише в Сибіру, а й у Канаді та США. Екологи кажуть, що чим масштабніші такі пожежі, тим більшою є шкода для довкілля, зокрема в контексті проблеми глобального потепління.

XS
SM
MD
LG