Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд у Криму присудив Ільмі Умерову штраф


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров повідомив, що російський суд в окупованому Криму засудив його до сплати штрафу в 750 рублів (нині це 305 гривень).

Як написав він у фейсбуці, після складення адміністративного протоколу в райвідділку російської поліції в Бахчисараї його «попросили пройти» до Бахчисарайського райсуду, де його через участь у засіданні Меджлісу, забороненого російською владою окупованого Криму, визнали винним у порушенні статті російського Кодексу про адміністративні правопорушення, що стосується «організації діяльності громадського чи релігійного об’єднання, щодо якого ухвалене рішення про припинення його діяльності».

Попереднього дня, у вівторок, члена Меджлісу Алі Хамзіна теж засудили за тією ж статтею до сплати штрафу в 1000 рублів (нині приблизно 407 гривень).

Іще з понеділка членів Меджлісу, а також декого з депутатів Курултаю кримськотатарського народу почали викликати в Центр протидії екстремізмові Федеральної служби безпеки в окупованому Криму. Дехто погодився, інші стали чекати офіційного виклику на папері. Умерову офіційний виклик принесли вранці в середу.

Як повідомляв перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, російських силовиків цікавили також деякі нещодавні рішення Меджлісу.

XS
SM
MD
LG