Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна: ОПЗ і «Нафтогаз» підпишуть контракт про постачання газу 4 жовтня


Фонд державного майна України заявляє, що Одеський припортовий завод і компанія «Нафтогаз України» підпишуть контракт про постачання газу 4 жовтня.

Як повідомляє прес-служба фонду, після цього завод відновить роботу.

У серпні компанія «Укртрансгаз» різко зменшила подачу природного газу на АТ «ОПЗ», внаслідок чого для попередження виникнення аварійної ситуації «ОПЗ» провело аварійну зупинку заводу та припинило випуск продукції. Пізніше також повідомлялося про арешт рахунків ОПЗ.

У липні цього року планували провести конкурс з приватизації ОПЗ. Проте, як повідомили у Фонді державного майна України, на участь в конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки, через це конкурс визнали таким, що не відбувся у зв’язку з відсутністю попиту.

Фонд держмайна планує повторно виставити ОПЗ на приватизацію за зниженою ціною до кінця цього року.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG