Доступність посилання

ТОП новини

У світлу пору доби бойовики на Донбасі стріляли понад 20 разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

З початку доби і до 18-ї години неділі підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 22 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

За даними штабу, обстріли тривали з використанням гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї поблизу Павлополя, Широкина, Новозванівки, Мар’їнки, Авдіївки, Новгородського, Водяного, Новозванівки, Верхньоторецького.

Українські військові повідомляють, що біля Станиці Луганської сепаратисти під час обстрілів використали зенітну установку, а біля Кримського – міномети 120-го та 82-го калібру.

Як повідомив раніше лідер ВО «Свобода» і підтвердив пізніше волонтер Юрій Касьянов, в результаті обстрілів біля Кримського на Луганщині загинув офіцер 93-ї окремої механізованої бригади. Звіт про наявність загиблих чи поранених за добу на Донбасі штаб АТО надає лише після півдня наступної доби.

Донецькі і луганські сепаратисти не повідомляють про обстріли впродовж неділі на підконтрольних їм територіях Донецької і Луганської областей.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Пізніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG