Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Сущенко не визнає провину


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін заявляє, що його підзахисний, заарештований у Росії український журналіст Роман Сущенко не визнає провини.

«Отже, Сущенко не визнає провину. Я вийшов від Романа Сущенка з Лефортово! Всього 15 хвилин», – написав Фейгін у Twitter.

«Роман Сущенко радий, що його захищає Фейгін. Він підписав ще раз угоду зі мною. Слідчі вмовляли не брати Фейгіна. Ну як завжди. Встиг почитати постанову про порушення. Навіть з поваги до держтаємниці, але ... Це ж фуфел!», – додав адвокат.

За 15 хвилин до цього він дав зрозуміти, що йому дозволили зустрітися з підзахисним, заарештований у Росії українським журналістом Романом Сущенком. «Я заходжу…», – написав Фейгін.

Адвокат намагався потрапити до СІЗО «Лефортово» у Москві, де утримують Сущенка, відучора.

Вранці 4 жовтня він повідомив, що подав ще одне клопотання до слідчого органу ФСБ Росії щодо його допуску до справи Сущенка.

Тим часом, у Лефортовському суді Москви заявили про отримання скарги від адвоката щодо арешту громадянина України.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило.

МЗС України закликало Росію звільнити Сущенка і припинити порушення прав людини. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням узяти на контроль справу затриманого кореспондента.

За даними МЗС, до цього часу українського консула до Сущенка не допустили.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» від 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції.

XS
SM
MD
LG