Доступність посилання

ТОП новини

В уряді ініціюватимуть санкції через вибори до російської Держдуми у Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство з тимчасово окупованих територій України ініціюватиме запровадження персональних санкцій проти організаторів виборів до Державної думи Росії в анексованому Криму.

«Наразі проводиться підготовча робота та збір інформації для винесення цього питання на розгляд Кабінету міністрів. На поточний момент встановлено 33 особи та більше десятка організацій та політичних партій, причетних до порушення українського законодавства. Загалом, санкції можуть торкнутися майже півтори тисячі осіб. Загалом, санкції можуть торкнутися майже півтори тисячі осіб», – зазначили 4 жовтня у Міністерство з тимчасово окупованих територій.

26 вересня прокуратура Криму, яка працює при Генпрокуратурі України, відкрила кримінальне провадження щодо осіб, обраних до Держаної думи Росії на території анексованого Криму.

20 вересня прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження через проведення на території анексованого півострова виборів до Держдуми Росії.

Верховна Рада України ухвалила звернення про невизнання легітимність виборів до Держдуми Росії, їхні результати і юридичні наслідки. Також український парламент не визнає легітимність складу, повноважень, актів та рішень Держдуми Росії.

18 вересня у Росії відбулися вибори до Держдуми, Москва також провела вибори в анексованому Криму. Більшість мандатів у Державній думі Росії має партія «Єдина Росія».

XS
SM
MD
LG