Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: прокуратура направила Росії запит для видачі депутата Онищенка


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Українська прокуратура направила до Росії запит про правову допомогу для подальшої видачі народного депутата України Олександра Онищенка українській стороні, повідомляє керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Перевіряємо інформацію про отримання українським народним депутатом Онищенком паспорта громадянина Росії, тому, не очікуючи рішення Інтерполу, сьогодні мною як старшим прокурором – процесуальним керівником погоджено і направлено компетентним органам Росії запит про міжнародну правову допомогу з метою подальшої його видачі українській стороні», – написав Холодницький у Facebook.

За словами Холодницького, швидкого розгляду запиту він не очікує. «З нетерпінням чекаю на повернення цього горе-обранця, хоча й не очікую від країни-агресора швидкого розгляду запиту», – додав він.

Минулого місяця у Національному антикорупційному бюро України заявили, що Інтерпол зможе ухвалити рішення про оголошення Онищенка в міжнародний розшук не раніше ніж у жовтні.

У НАБУ нагадали, що Онищенка підозрюють в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень.

Сам Онищенко заперечував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

У липні Верховна Рада України позбавила Онищенка депутатської недоторканності. Наприкінці липня депутат повідомив, що перебуває у Лондоні, але зазначив, що не має наміру просити там про політичний притулок. На допит НАБУ до Києва він не прибув.

Усього в рамках цього кримінального провадження затримано 12 підозрюваних. У серпні Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук.

XS
SM
MD
LG