Доступність посилання

ТОП новини

Дані з АТО: загиблих під час бойових дій немає, двоє військових поранені


Ситуація на сході України, 16 жовтня 2016 року
Ситуація на сході України, 16 жовтня 2016 року

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців поранені, повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань антитерористичної операції, що триває на частині Донбасу проти спільних російсько-сепаратистських сил, полковник Андрій Лисенко.

За його словами, військові були поранені в Мар’їнці на околиці окупованого Донецька внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Лисенко також навів дані розвідки, за якими за минулу добу загинув один член спільних російсько-сепаратистських сил і четверо були поранені. За його словами, втрат зазнали новоазовське й макіївське формування цих сил. Ці дані наразі неможливо перевірити з інших джерел.

Речник також повідомив про обстріли, які здійснювали російсько-сепаратистські сили по позиціях українських військ, у тому числі з важкого озброєння. За словами речника, за попередню добу було 19 обстрілів, із них 8 із важкого озброєння, на луганському напрямку, 6 обстрілів, із них 2 з важкого озброєння, на донецькому напрямку, і 18 обстрілів, із них 7 із важкого озброєння, на маріупольському напрямку.

За словами Лисенка, саме на маріупольському напрямку, а саме на двох ділянках фронту – Красногорівка – Мар’їнка, а також Павлопіль – Широкине, тривали основні бойові дії минулого дня. Зокрема, в Мар’їнці, де були поранені українські військові, внаслідок обстрілів також були пошкоджені дахи та вікна 5 будинків місцевих мешканців. Потерпілих серед мирного населення немає.

Раніше Державна прикордонна служба теж повідомляла, що бойовики в суботу обстріляли позиції контрольного пункту «Мар’їнка», на якому перебувають прикордонники. Серед них потерпілих не було.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, заявили, що українські війська за минулу добу обстрілювали їхні позиції, серед того і з важкої артилерії і мінометів, через що зазнали пошкоджень шість будинків. Крім того, стверджують вони, українські війська вже вночі на неділю обстрілювали околиці Донецька й Горлівки. Про свої ймовірні втрати вони нічого не заявляли.

Луганські сепаратисти теж звинуватили українських військових у семи обстрілах їхніх позицій за попередню добу, при цьому також зі 120-міліметрових мінометів, і заявили, що в них втрат немає.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався.

XS
SM
MD
LG