Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін обговорив у ЄС візову лібералізацію


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у перебігу робочого візиту до Люксембурга і Брюсселя обговорив візову лібералізацію для українських громадян у перебігу низки зустрічей із чільними європейськими посадовцями, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Зокрема, надання громадянам України безвізового режиму для короткотермінових відвідин країн «Шенгенської зони» було однією з тем участі Клімкіна в засіданні «Україна + Друзі України в ЄС» із участю, зокрема, голів МЗС країн Європейського союзу.

Як мовиться в повідомленні, Клімкін відзначив важливість завершення міжінституційних процедур Євросоюзу для найскорішого запровадження безвізового режиму для українських громадян. Він також поінформував про останні кроки, що були здійснені у контексті реформи системи правосуддя та боротьби з корупцією, зокрема запуск системи електронних декларацій та результати діяльності новостворених антикорупційних органів. Ці реформи були серед вимог ЄС для візової лібералізації.

Крім того, перспективи лібералізації Європейським союзом візового режиму для громадян України міністр обговорив і з першим віце-президентом Європейської комісії з питань кращого управління, міжінституційних відносин, верховенства права та Хартії фундаментальних прав Франсом Тіммермансом.

Клімкін поінформував співрозмовника про прогрес України у практичній імплементації реформ, підкресливши виконання Україною всіх зобов’язань, передбачених Планом дій із візової лібералізації; Тіммерманс, у свою чергу, відзначив повну підтримку Європейською комісією щонайшвидшого запровадження безвізового режиму з Україною, мовиться в повідомленні.

Для цього ще необхідне формальне позитивне рішення з цього приводу Європейського парламенту і Ради ЄС, на які очікують ближчим часом. Відтак, як вважають, безвізовий режим зможе запрацювати з початку 2017 року чи принаймні в першій чверті наступного року.

XS
SM
MD
LG