Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ поставило на облік для лікування за кордоном ще 9 пацієнтів


Міністерство охорони здоров’я поставило на облік для лікування за кордоном ще 9 пацієнтів.

Як повідомляє прес-служба відомства, 13 жовтня комісія МОЗ з питань направлення на лікування за кордон розглянула справи 15 пацієнтів, за результатами засідання комісії на облік для лікування за кордоном поставлено 9 пацієнтів.

У МОЗ наголошують, що лікування за кордоном як винятковий захід передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання чи інших ознак.

У вересні виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в ефірі Радіо Свобода заявила, що додатково 40 важко хворих громадян України отримають можливість лікуватися за кордоном цього року.

За даними урядового порталу, на 2016 рік за програмою закордонного лікування в державний бюджет було закладено 203,9 мільйонів гривень, ця сума дозволяла компенсувати витрати на лікування за кордоном майже 58% пацієнтів зі списку, тобто 75 особам. Тепер на програму через перерозподіл видатків у бюджеті МОЗ виділили додатково 183,8 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG