Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: минулого тижня на Донбасі спостерігачі зафіксували зростання порушень режиму тиші


Александр Гуґ
Александр Гуґ

Заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ заявляє, що минулого тижня на Донбасі спостерігачі зафіксували зростання порушень режиму тиші.

«Минулого тижня ми зафіксували двічі більше порушень режиму тиші на лінії зіткнення, ніж за попередній звітний період. Сплеск насильства зафіксований у районі на схід і північний схід Маріуполя – ми зафіксували збільшення порушень у 9 разів», – сказав він.

«Там, де сторони розміщенні близько одна до одної, неминуче спалахує насильство», – наголосив Гуґ.

Раніше сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що на Донбасі за останні два тижні значно збільшилася кількість обстрілів на маріупольському напрямку.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

Кілька пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих як Мінські домовленості, передбачають, серед іншого, припинення вогню, виведення з території України іноземних військ, найманців і озброєнь, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб чи встановлення контролю ОБСЄ над українсько-російським кордоном.

XS
SM
MD
LG