Доступність посилання

ТОП новини

У Венесуелі проходить страйк, оголошений опозицією


Протести у Венесуелі, 26 жовтня 2016 року
Протести у Венесуелі, 26 жовтня 2016 року

У Венесуелі 28 жовтня проходить страйк, до якого закликала опозиція на знак протесту проти політики чинної влади.

Участь у страйку беруть менше людей, ніж передбачалося, оскільки влада заявила, що закриватиме підприємства, що не працюватимуть.

Напередодні, за повідомленням влади, під час антиурядових протестів у Венесуелі був застрелений поліцейський, десятки людей були поранені. Тим часом лідер опозиції, губернатор штату Міранда Енріке Капрілес заявив, що під час антиурядового маршу були поранені понад 120 людей.

24 жовтня Конгрес (парламент) Венесуели заявив, що уряд влаштував переворот, заблокувавши спробу усунути від влади президента Ніколаса Мадуро.

Опозиційні до уряду депутати, які становлять більшість у Конгресі, пообіцяли притягнути Мадуро до відповідальності. Це сталося після того, як лояльний урядові суд 20 жовтня заблокував кампанію зі збору підписів і проведення референдуму з питання зняття непопулярного президента з посади.

Опозиція, яка контролює Конгрес з моменту виборів до законодавчих органів у грудні 2015 року, назвала протест демонстрацією того, що демократія у країні зупинена «головорізами».

XS
SM
MD
LG