Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США наказав родинам дипломатів у Стамбулі залишити Туреччину


Площа Таксім у Стамбулі (ілюстративне фото)
Площа Таксім у Стамбулі (ілюстративне фото)

Державний департамент наказав членам родин співробітників консульства США в Стамбулі залишити Туреччину. Рішення ґрунтується «на інформації, що вказує на агресивні дії екстремістських угруповань із наміром атакувати громадян США в районах Стамбула, де вони живуть або часто бувають», ідеться в повідомленні американського зовнішньополітичного відомства від 29 жовтня.

Цей наказ поширюється лише на генеральне консульство США в Стамбулі, яке залишається відкритим і повністю укомплектованим, а не будь-яких інших американських дипломатичних представництв у Туреччині.

Минулого тижня Держдепартамент радив громадянам США «ретельно розглянути питаннянеобхідності їхати в Туреччину». Існує також оприлюднене раніше застереження проти поїздок американців на південний схід країни.

Антиамериканських настрої є досить сильними в Туреччині, яка є союзником США по НАТО. У Туреччині від липня, коли сталася невдала спроба державного перевороту, діють надзвичайні закони. Країна також бореться з курдськими сепаратистами і потерпає внаслідок війни в сусідній Сирії, в тому числі і через напади з боку угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG