Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: суб’єкти е-декларування можуть внести виправлення впродовж 7 днів


Суб’єкти електронного декларування можуть подати виправлення до заповнених декларацій упродовж 7 днів, це передбачено законом. Про це повідомив заступник голови Національного агентства України з питань запобігання корупції Руслан Радецький. Так він прокоментував випадок із е-декларацією депутата Верховної Ради Сергія Мельничука.

Згідно з е-декларацією Мельничука, він має один трильйон гривень готівкою. Сам депутат пізніше зазначив, що вніс таку суму сплановано, щоб «привернути увагу світової спільноти, що декларації легалізують корупційні гроші». За словами Мельничука, він має намір внести зміни у свою декларацію у дозволений законом термін.

За словами заступника голови НАЗК Радецького, якщо впродовж 7 днів зміни не будуть внесені, в такому разі суб’єкт декларування буде притягнений до відповідальності згідно з законом.

Раніше про відповідальність за несвоєчасне заповнення е-декларацій нагадував генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За даними Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, станом на кінець першого етапу подання е-декларацій за 2015 рік 6 депутатів Верховної Ради не заповнили такі декларації.

30 жовтня було останнім днем для подачі електронної декларації про доходи. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали 118 тисяч 173 особи.

XS
SM
MD
LG