Доступність посилання

ТОП новини

Поліція відкрила справу за заявою журналістів «Української правди» про прослуховування


Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе

Національна поліція України розслідує кримінальне провадження щодо можливого прослуховування працівників інтернет-видання «Українська правда», заявляє голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

«Так, є таке провадження. Ви знаєте, було відкрите звернення, коли журналісти «Української правди» звернулися до Національної поліції, щоб були перевірені всі деталі. Є таке провадження, розслідуватимемо і займатимемося», – сказала Деканоїдзе.

Вона додала, що вже спілкувалася з керівництвом видання із цього приводу.

Голова Нацполіції також повідомила, що розслідування вбивства журналіста «Української правди» Павла Шеремета не зупинене. «Якщо буде якась нова інформація, ви будете першими, хто про це дізнається. Але, запевняю, ні в якому разі не подумайте, що хтось зупинив роботу... Така масштабна справа потребує серйозного комплексного підходу», – сказала вона.

28 жовтня «Українська правда» опублікувала заяву, в якій заявила, що розмови її журналістів прослуховують. Видання заявляє, що у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників «УП», починаючи від жовтня 2015 року.

У зв’язку з цим журналісти «Української правди» закликали президента і силовиків пояснити, для чого здійснювалося прослуховування працівників видання упродовж року.

XS
SM
MD
LG