Доступність посилання

ТОП новини

ЄС взяв під контроль ситуацію з московським офісом Amnesty International


Європейський союз взяв під особливий контроль ситуацію із закриттям московського офісу міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

«Ми перебуваємо в контакті із Amnesty International – і з її європейською штаб-квартирою, і її представництвом у Москві, які стверджують, що причини блокування приміщень, представлені московською владою, є абсолютно неточними», – заявила речниця голови європейської дипломатичної служби Майя Коціянчич.

У Москві опечатали офіс Amnesty International (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Європейський союз вимагає, щоб компетентні органи Росії терміново переглянули цю справу й забезпечили безперешкодний доступ співробітників Amnesty International до їхніх приміщень. «Amnesty International, як і усі інші організації з прав людини, не повинні бути позбавлені можливості виконувати свою важливу роботу», – наголосила речниця верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріки Моґеріні.

2 листопада представники московського офісу міжнародної правозахисної організації Amnesty International заявили, що не змогли потрапити до приміщення, яке орендували останні 20 років, бо його опечатали. Влада Росії не пояснила причини таких дій.

XS
SM
MD
LG